Sestavine: Za 2 osebi: 1 velik jajčevec 200 g skute olivno olje sol poper sveži listi bazilike paradižnikova omaka Priprava: Jajčevec po dolgem narežemo na tanke trakove ter jih popečemo na olivnem olju. V skuto dodamo dol, poper ter na drobno…
Lükova marmelada
Sestavine: Za 4 osebe: • 1 kg Ptujskega lüka • 3 žlice olivnega olja • 0,25 žličke soli • 2 ščepca sveže mletega popra • 6 žlic drobnega rjavega sladkorja • 200 ml rdečega vina • 3 žlice balzamičnega kisa •…
Juha s Ptujskim lükom
Sestavine: Za 4 osebe: • 4 velike Ptujske lüke • 110 g masla • 9 dl piščančje osnove ali zelenjavne osnove • 0,75 dl belega vinskega kisa • približno 1,5 dl suhega belega vina • 2 žlici drobno nastrganega parmezana •…
Šparglji z maslom in drobtinami
Sestavine: Za 4 osebe: 750 g zelenih ali belih špargljev 30 g masla fino zmlete bele drobtine Priprava: Šparglje skuhamo in še vroče naložimo na segret servirni krožnik. Na maslu rahlo popražimo drobtine in z njimi zabelimo šparglje. Jed je odlična…
Špargljeva kremna juha
Sestavine: Za 4 osebe: 450 g zelenih špargljev 1 čebula jušna zelenjava 1 l jušne osnove ali vode 0,5 dl suhega belega vina ali limonin sok 1 limone sol, poper muškatni orešček luštrek drobnjak 1 dl kisle smetane 1 rumenjak olivno…
Česnova juha
Sestavine: Za 4 osebe: glavica česna 2 čebuli 1 krompir 25 g masla o,5 l zelenjavne osnove 3 žlice kisle smetane timijan sol poper drobnjak Priprava: Glavico česna in čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Srednje velik krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Čebulo…
Blitvina juha
Sestavine: Za 4 osebe: 500 g blitve 1 por 5 dag slanine 1 liter jušne osnove 50 g parmezana maslo sol poper Priprava: V posodi na maslu popražimo koščke slanine in kolobarčke pora. Prilijemo vročo jušno osnovo in pustimo, da juha…