Zelenjavno-mesna musaka
Za 4 osebe:
- 5 jajčevcev
- 3-4 sveži paradižniki
- 500 g mletega mesa
- 150 g čebule
- 2 stroka česna
- 1 šopek peteršilja
- 1 dl olivnega olja
- lovorov list
- sol, poper
- sir
Priprava:
Jajčevce narežemo na rezine, posolimo in pustimo malo stati. Speremo z vročo vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem. Zložimo na pekač in pečemo v pečici pri 200 °C približno 15 minut. Na olivnem olju na podušimo nasekljano čebulo in nato še mleto meso. Dodamo narezan paradižnik ali pelate in začinimo. Med kuhanjem sproti zalivamo z vodo in počasi dušimo. Ko se meso zmehča, dodamo še nasekljani peteršilj. V ognjevarno posodo zložimo jajčevce, na jajčevce dodamo meso, nato ponovno jajčevce in meso. Zgornjo plast zaključimo z jajčevci. Na vrh dodamo nariban sir in pečemo v pečici segreti na 220 °C 20 do 30 minut.