Location

58 White St, New York
Zelenjavno_mesna_musaka

Zelenjavno-mesna musaka

Za 4 osebe:

  • 5 jajčevcev
  • 3-4 sveži paradižniki
  • 500 g mletega mesa
  • 150 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 dl olivnega olja
  • lovorov list
  • sol, poper
  • sir

Priprava:

Jajčevce narežemo na rezine, posolimo in pustimo malo stati. Speremo z vročo vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem. Zložimo na pekač in pečemo v pečici pri 200 °C približno 15 minut. Na olivnem olju na podušimo nasekljano čebulo in nato še mleto meso. Dodamo narezan paradižnik ali pelate in začinimo. Med kuhanjem sproti zalivamo z vodo in počasi dušimo. Ko se meso zmehča, dodamo še nasekljani peteršilj. V ognjevarno posodo zložimo jajčevce, na jajčevce dodamo meso, nato ponovno jajčevce in meso. Zgornjo plast zaključimo z jajčevci. Na vrh dodamo nariban sir in pečemo v pečici segreti na 220 °C 20 do 30 minut.