Rižota z radičem
Sestavine:
Za 4 osebe:
- 25 dag riža
- 20 dag radiča
- 5 dag čebule
- česen
- 2 dl rdečega vina
- 0,1 dl olivnega olja
- 2 dag masla
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec mletega črnega popra
- 1 šopek peteršilja
Priprava:
Čebulo olupimo in narežemo na manjše koščke, radič, česen in peteršilj na drobno nasekljamo. Na olivnem olju dušimo čebulo, česen in radič, nato prilijemo rdeče vino in dušimo toliko časa, da se vino pokuha. Posebej skuhamo riž, v katerega dodamo peteršilj, solimo, popopramo in vse skupaj dobro premešamo. Ko je riž kuhan, ponev odstranimo z ognja in v riž narahlo vmešamo maslo. Serviramo na krožnike, dekorativno okrasimo z rdečim radičem in postrežemo.