Komarček
Koromač in sladki komarček sta sorodni rastlini, podobni po vonju, cvetovih in semenih, a vendar povsem različni rastlini. Prvi se uporablja predvsem kot začimba, ki ga cenimo predvsem zaradi aromatičnega semena in mladih stebel z lističi. Sladki komarček pa naredi gomolj edinstvenega okusa in ga zaradi tega gojimo kot zelenjadnico. Na voljo je skozi vse leto, najokusnejši pa je pozimi.
Dobro za zdravje
Ima mnoge pozitivne učinke na zdravje. Komarček ima veliko vlaknin, zato pospešuje prebavo in razkužuje prebavila, saj vlaknine vežejo strupe. Ker je energetska vrednost koromača nizka, je primerno živilo za vitko postavo.
Nasveti za kuhinjo
Koromač lahko uživamo surov, dušen ali pražen. Kot samostojno jed ga pripravimo tako, da ga skuhamo in zmehčamo na sopari. Kuhanega začinimo s kislo smetano ali oljčnim oljem ali ga gratiniramo s sirom. Je dobra spremljava k ribam, s krompirjem pa je odličen v kremni juhi.
Uživajte v edinstvenem okusu komarčka!