Bučke
Temno zeleni plodovi bučk so okusna sestavina solat, zelenjavnih krožnikov, kuhanih prilog ali na žaru tanko narezanih in popečenih rezin, ki lepo zaokrožijo in popestrijo jedilnik.
Dobro za zdravje
Bučke vsebujejo ogljikove hidrate, beljakovine, kalcij, fosfor, železo, provitamin A in vitamin C.
Pospešujejo celično presnovo, pomirjajo, krepijo mišice in srce, odvajajo vodo iz telesa in odstranjujejo kisline, razstrupljajo črevesje in krepijo sluznice ter imunski sistem. Prav tako povečujejo odpornost proti stresu in krepijo živčevje, pospešujejo pa tudi sintezo beljakovin.
Nasveti za kuhinjo
Pri nakupu izberite tiste bučke, ki so ravne ali rahlo upognjene z majhnim pecljem in zeleno lupino. Po belih lisah prepoznamo bučke, ki so rasle na prostem.
Bučke omogočajo pripravo pestre palete okusnih dobrot. Sveže mlade bučke lahko uživate v solati, večje plodove pa lahko kuhate, dušite, pečete ali polnite. Pripravite okusne bučkine juhe, omake, solate, polpete in še kaj.
Razvajajte se z dobrotami iz bučk!