Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Zagotovilo kakovosti

Izvajanje rednega nadzora

Integrirana pridelava zelenjave je pod stalnim nadzorom neodvisnih pooblaščenih organizacij, kar zagotavlja stalno kakovost in varnost na integriran način pridelane zelenjave.
Tehnologijo pridelave, nadzor in označevanje uravnava vrsta pravilnikov o integrirani pridelavi in Tehnološka navodila za integrirano pridelavo, ki jih vsako leto izda Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Hkrati ministrstvo tudi imenuje organizacije za kontrolo in certificiranje, ki skrbijo za stalno kontrolo pridelave ter v skladu s predpisi izdajajo certifikate. Nadzor nad delovanjem organizacij za kontrolo in certificiranje izvaja Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano.

Zaščitni znak

Integrirano pridelano zelenjavo prepoznamo po spodaj prikazanem uradnem znaku za označevanje integrirane pridelave v Sloveniji, ki zagotavlja, da je zelenjava resnično pridelana na integriran način in da ustreza visokim standardom kakovosti. Zaščitni znak »integrirani« lahko uporabljajo samo pridelovalci, ki so pridobili certifikat za integrirano pridelavo in redno izpolnjujejo pogoje ter predpise, ki jih določa Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Ta znak je zagotovilo, da je bila zelenjava pridelana v skladu s Pravilniki in Tehnološkimi navodili za integrirano pridelavo in je zanj organizacija za kontrolo in certificiranje izdala certifikat ter redno izvaja kontrolo.

Integrirani - Republika Slovenija Ministrstvo za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano

Hkrati tudi znak Pikapolonica zagotavlja, da je zelenjava pridelana na integriran način.

Pikapolonica - Pridelano v Sloveniji

Pod strogim nadzorom neodvisnih pooblaščenih organizacij pa je tudi pridelava zelenjave Pikapolonica. S tem je zagotovljena visoka kakovost integrirano pridelane zelenjave.

 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko