Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Okusno in sveže, kot z domačega vrta

Za vsako vrsto zelenjave obstaja pravi letni čas, ko je sveža in prehransko najbolj bogata.
Največ vitaminov in mineralov se nahaja v sveži zelenjavi, ki jo poberemo z vrta in takoj pripravimo za uživanje. Takoj po tem, ko smo jo pobrali na vrtu ali na njivi, začne hitro izgubljati vitamine in minerale. Med predelavo pa jih izgubi še več. Lahko si predstavljate, kako siromašna s hranilnimi snovmi je zelenjava na prodajnih policah, ki je pripotovala od daleč, in ki ni pridelana v letnem času primernem zanjo.

Ker večinoma nimamo možnosti, da bi si pridelali zelenjavo na svojem vrtu, kupujmo sezonsko in lokalno pridelano zelenjavo, saj je ta najbolj sveža in zato bolje ohrani svoje hranilne vrednosti. Integrirano pridelana zelenjava znamke Pikapolonica vam omogoča, da lahko skozi vse leto uživate pestro paleto sveže in okusne zelenjave, pridelane v Sloveniji.

Zelenjavo pridelujemo na kmetijah po vsej Sloveniji, večina kmetij pa se nahaja na rodovitnem območju SV Slovenije. To nam zagotavlja kratko pot od njive do vašega krožnika. Zaradi tega je zelenjava sveža, bolj polnega okusa in vsebuje več hranilnih snovi, vitaminov in mineralov, kar nam omogoča pripravo okusnejših in bolj zdravih jedi.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko