Vaša košarica je prazna.
Za 4 osebe:
Jajčevce narežimo na 0,5 cm debele kolobarje. Posolimo jih in jih pustimo v skledi 1 uro, da se odtečejo. V ponvici segrejmo olivno olje in popražimo česen. Nato koščke česna poberimo iz ponvice, olje pa odcedimo v posebno posodico. Jajčevce obrišimo ter jih namažimo z olivnim na katerem smo pražili česen. Medtem ko pečemo jajčevce, narežimo paradižnike in gorgonzolo na tanke rezine. Popečene jajčevce položimo na pladenj, nanje položimo gorgonzolo, da se na vročih jajčevcih lepo stopi. Nato na polovico popečenih kolobarjev dajmo košček gorgonzole, paradižnik, olivo, kapro in obrnimo tako, da dobite žepek. Te žepke nato na hitro popecimo v pečici segreti na 200 stopinj ter postrezimo vroče potresene z nasekljanim peteršiljem.
Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave
Vinarska ulica 14, 2000 Maribor
Tel.: 051 217 435
E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si