Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Pisana zelenjavna solata s tuno in inčuni

Za 4 osebe:

  • 4 paradižniki
  • 2 kumari
  • 200 g zelene solate
  • 2 mladi čebuli
  • 4 žlice črnih oliv
  • 300 g tuninega fileja
  • 8 inčunovih filejev
  • 4 jajca
  • olivno olje
  • balzamični kis
  • sol, poper
  • bazilika


 

V ponvi popečemo tunin file in ga nato ohladimo ter začinimo s soljo in poprom. Paradižnik narežemo na krhlje, kumare in mlado čebulo na rezine. Zeleno solato očistimo. Ohlajena trdo kuhana jajca narežemo na krhlje. Ohlajen tunin file narežemo na koščke. V skledo damo solato, narezan paradižnik, kumaro, mlado čebulo, olive in tuno ter prelijemo s solatnim prelivom in premešamo. Dodamo inčunove filete in jajca in okrasimo z baziliko. Solatni preliv pripravimo tako, da zmešamo balzamični kis in sol, nato dodamo še oljčno olje in sveže zmlet črni poper.
 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko