Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Jajčevci, bučke in paradižnik v solati

Za 4 osebe:

  • 2 jajčevca
  • 3 bučke
  • 4 paradižniki
  • mozzarela
  • 1 čebula
  • olivno olje
  • balzamični kis
  • 1 strok česna
  • manjši šopek peteršilja
  • 4 vejice majarona
  • sol, poper
  • origano
     

Rezine bučk in jajčevcev popečemo v ponvi na obeh stran in ohladimo. Čebulo olupimo in narežemo na čim tanjša kolesca. Paradižnik narežemo na tanka kolesca. Nato pripravimo preliv: Česen pretlačimo. Peteršilj in majaron osmukamo in drobno sesekljamo. Nato med nenehnim stepanjem postopoma primešamo olivno olje. Nazadnje dodamo še pretlačen česen, sesekljan peteršilj, majaron in sveže zmlet črni poper in kis. Zelenjavo razporedimo po krožniku, dodamo še rezine mozzarelle in prelijemo s prelivom. Ponudimo s svežimi kruhki.
 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko