Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Ohrovt

Ohrovt je vrsta zelenjave iz družine kapusnic, ki na pogled spominja na zeljnato glavo. Je odličen vir dietnih vlaknin, za katere je znano, da ugodno vplivajo na organizem.

Dobro za zdravje

Ohrovt vsebuje veliko askorbigena, ki se med kuhanjem cepi in sprošča vitamin C. Poleg tega vsebuje še vitamine E, B6 in K, veliko folne kisline ter minerale kalij, kalcij in železo. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C pomembno prispeva h krepitvi imunskega sistema in obrambnih mehanizmov organizma. Poleg špinače je ena izmed redkih vrst zelenjave, ki vsebuje veliko količino koencima Q10, antioksidanta, ki je topen v maščobah in ima preventivno funkcijo pri varovanju srca.

Nasveti za kuhinjo

Ohrovt lahko pripravimo na številne načine. Surovega lahko uporabimo za solate, zelo priljubljene pa so tudi ohrovtove rulade, polnjene z mletim mesom. Zelo okusen je tudi v močnih juhah in enolončnicah. Kot priloga je okusen v kombinaciji s paradižnikom in gobami. Začimbe, ki jih uporabljamo za ohrovt, so: paprika v prahu, curry ali kumina ter sveži drobnjak in timijan. Z dodatkom smetane nekoliko ublažimo ohrovtov specifičen okus.

Poskusite to okusno sredozemsko rastlino!

Svežo zelenjavo in zelenjavne izdelke lahko naročite tudi v spletni tržnici in dostavili vam jih bomo na dom!

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko