Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Kumare

Kumare prihajajo iz Indije. Gojili so jih že stari Grki in Rimljani, francoska kraljica Katarina Medičejska (1519 - 1589) pa je prva razširila glas o tem, da kumare pripomorejo k lepoti. Uporabljala jih je kot sredstvo za nego kože skupaj z rožno vodo, limoninim sokom in mandljevim oljem.

Dobro za zdravje

Vsebujejo veliko bazičnih rudnin, kalij, magnezij in kalcij. Največ vitaminov se nahaja prav v lupini.

Kumare imajo številne zdravilne učinke. Čistijo kri, odstranjujejo odpadne snovi, pospešujejo odvajanje vode, uravnavajo izločanje blata. Svež sok kumar namreč  odvaja iz telesa strupene snovi in ga tako čisti. Primerne so za zdravljenje ledvičnih in žolčnih kamnov, zaprtja, preprečujejo nastanek nečiste kože, hkrati pa so učinkovite tudi pri zdravljenju celulita ter pri otekanju nog in rok.
Obrazna maska s kumarami je najpreprostejši način za izboljšanje kože. Pripravimo jo tako, da kumaro narežemo na rezine in jih položimo na obraz. Tudi podočnjake in otekle očesne mešičke lahko skrijete s pomočjo tankih kumaričnih kolobarjev, ki si jih za 10 minut položite na utrujene oči.

Nasveti za kuhinjo
Kumarice lahko uživate surove ali kuhane, lahko pa jih tudi vlagate.  Pripravite lahko okusne osvežilne solate, grški tzatziki, omake in mnoge druge jedi.

Presenetite domače z okusnimi jedmi iz kumar! Za več domišljije preglejte spodnje recepte!

Svežo zelenjavo in zelenjavne izdelke lahko naročite tudi v spletni tržnici in dostavili vam jih bomo na dom!

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko