Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Zelenjavno-mesna musaka

Za 4 osebe:

  • 5 jajčevcev
  • 3-4 sveži paradižniki
  • 500 g mletega mesa
  • 150 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 dl olivnega olja
  • lovorov list
  • sol, poper
  • sir


 

Jajčevce narežemo na rezine, posolimo in pustimo malo stati. Speremo z vročo vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem. Zložimo na pekač in pečemo v pečici pri 200 °C približno 15 minut. Na olivnem olju na podušimo nasekljano čebulo in nato še mleto meso. Dodamo narezan paradižnik ali pelate in začinimo. Med kuhanjem sproti zalivamo z vodo in počasi dušimo. Ko se meso zmehča, dodamo še nasekljani peteršilj. V ognjevarno posodo zložimo jajčevce, na jajčevce dodamo meso, nato ponovno jajčevce in meso. Zgornjo plast zaključimo z jajčevci. Na vrh dodamo nariban sir in pečemo v pečici segreti na 220 °C 20 do 30 minut. Dober tek!

 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko