Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Gratinirana cvetača

Za 4 osebe:

  • 1 večja cvetača
  • sol, poper
  • muškatni orešček
  • 5 dl sladke smetane
  • sir

Cvetačo razdelimo na cvetke in jo kuhamo v osoljeni vodi 10 do 15 minut. Kuhano cvetačo položimo v pekač eno poleg druge, prelijemo s smetano začinjeno z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Površino potresemo z naribanim sirom. V pečici pečemo pri temperaturi 180 °C približno 20 minut, da se sir stopi in dobi površina lepo zlatorjavo barvo. Jed postrežemo kot prilogo k mesu ali h krompirju.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko