Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Česnova juha

Za 4 osebe:

  • glavica česna
  • 2 čebuli
  • 1 krompir
  • 25 g masla
  • o,5 l zelenjavne osnove
  • 3 žlice kisle smetane
  • timijan
  • sol
  • poper
  • drobnjak

 

Glavico česna in čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Srednje velik krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Čebulo dodamo na segreto maslo in pražimo 10 minut. Pri tem pazimo, da čebula ne porjavi. Dodamo česen in dušimo še 2 minuti. Dodamo zelenjavno osnovo in na kocke narezan krompir. Začinimo s timijanom, soljo in poprom. Kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča. Pustimo, da se juha ohladi, nato jo zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano in jo na zmernem ognju počasi segrejemo. Po juhi potrosimo sesekljan drobnjak.
 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko