Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Novost v ponudbi v spletni tržnici

Spletno tržnico smo obogatili s ponudbo sočnega paradižnika s primorskih kmetij.

Paradižnik vsebuje veliko vitamina A in C, nekaj mineralov, predvsem kalcij, železo in magnezij. Najbolj pomembna snov pa je likopen, ki paradižniku daje rdečo barvo. Prav ta snov naj bi bila izjemno zdravilna. Ima pomembno vlogo pri zmanjševanju tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja. Hkrati deluje zaščitno pri nastanku raka, predvsem raka na prostati, nove študije pa kažejo, da paradižnik pomaga varovati tudi pred rakom dojk, prebavil, materničnega vratu, mehurja in pljuč.

Naroči paradižnik

 

Recept za paradižnikovo solato z mozzarello

Sestavine:

  • 500 g paradižnika
  • nekaj listov zelene solate
  • 300 g mozzarelle
  • šopek sveže bazilike
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • olivno olje

 

Priprava:

Očiščene solatne liste enakomerno razporedimo po krožniku. Paradižnik narežemo na kolobarje, mozzarello narežemo na tanke rezine. Kolobarje paradižnika in rezine mozzarelle razporedimo po solatnih listih tako, da se prekrivajo. Baziliko operemo in osušimo s krpo. Z vejic odtrgamo listke in jih narežemo na tanke rezine. V balzamični kis dodamo sol in olivno olje ter dobro premešamo. Paradižnik in mozzarello enakomerno pokapljamo s prelivom in nato še potresemo po okusu z baziliko. Po želji lahko solato okrasimo tudi s črnimi olivami. Ponudimo lahko tudi brez zelene solate. Dober tek!

 

 

 

 

 


Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko