Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Nagradni likovni natečaj

Zelenjava pridelana na naravi prijaznejši način je polnega okusa, vsebuje več hranilnih snovi, vitaminov in mineralov. Krajše transportne poti manj obremenjujejo okolje, hkrati pa zagotavljajo, da je zelenjava sveža. Integrirana pridelava nima negativnega vpliva na okolje, saj se pri pridelavi uporabljajo le dovoljeni pripravki za varstvo rastlin, spodbuja se uporaba biotičnih pripravkov, gnojenje poteka izključno na podlagi analize tal in potreb rastlin, prepovedana je pridelava gensko spremenjenih rastlin.

Uživajmo čim več lokalno pridelane zelenjave, saj ima ta krajšo pot od vrta oz. njive do naših krožnikov. Lokalno pridelana zelenjava ne vsebuje konzervansov in ni kemično obdelana. Hkrati s kupovanjem lokalno pridelane zelenjave podpiramo lokalne slovenske pridelovalce in spodbujamo lokalno samooskrbo.

Na natečaju lahko sodelujejo učenci osnovnih šol z likovnimi deli (slike, grafike, skulpture), ilustracijami in stripovskimi zgodbami. Sodelujejo lahko učenci z individualnim izdelkom ali ves razred s skupinskim izdelkom. Najboljši razredi bodo nagrajeni z naravoslovnimi izleti na kmetije, kjer poteka integrirana pridelava zelenjave. Najboljša posamezna dela bodo nagrajena z zabojem zelenjave in priznanji. Najboljša dela bodo tudi razstavljena.

Za več informacij obiščite spletno stran www.zelenjava-pikapolonica.si ali nam pišite na e-naslov info@zelenjava-pikapolonica.si ali pokličite na telefonsko številko 051 217 435.

Razpis nagradni likovni natečaj

Prijavnica

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko