Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

NOVO! MEDENI IZDELKI v spletni tržnici

Medene izdelke vam dostavimo na dom!

Udobno in enostavno! Naročite okusne medene izdelke iz slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo v spletni tržnici. Gre za med višje kakovosti, ki je pridelan v Sloveniji pri slovenskih čebelarjih.

V okviru spletne tržnice vam želimo ponuditi čim širšo paleto okusnih izdelkov višje kakovosti, pridelanih v Sloveniji, zato širimo ponudbo poleg zelenjave tudi na druge slovenske izdelke. S tem namenom smo z novembrom 2011 razširili našo ponudbo z medenimi izdelki, kateri so pridelani iz medu, ki nosi zaščitni znak zaščitena geografska označba. Ta zaščitni znak zagotavlja, da je med naraven, pridelan v Sloveniji in da ustreza vsem merilom predpisanim v veljavni nacionalni in evropski zakonodaji ter Pravilniku o koriščenju sistema Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo.

V spletni tržnici boste našli naslednje medene izdelke:

  • med (razne vrste medu, med njimi tudi med z novimi in izvirnimi okusi, kot so med z borovnicami, s cimetom, s čokolado in mletimi lešniki, kremni med...),
  • medeni izdelki za zdravje (cvetni prah, sirup iz medu in smrekovih vršičkov...),
  • medene pijače (medica in peneča medica - izum slovenskih čebelarjev) in
  • darilni program.


Slovenski med z geografsko označbo - zagotovilo višje kakovosti

Slovenski med odlikuje posebna barva, okus, aroma in vonj. Pridobivanje slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo spremljajo tradicionalne metode, kar mu zagotavlja višjo kakovost. Celoten proces, torej pridelava, točenje, skladiščenje in polnjenje medu poteka na območju Slovenije in je izpostavljen redni kontroli ustreznosti s strani neodvisnih pooblaščenih organizacij. Ker želijo slovenski čebelarji v medu ohraniti vse njegove značilnosti, upoštevajo pri njegovi pridelavi posebne postopke, kar zagotavlja, da se toči med z vsebnostjo vode manj kot 18,6 %. Med utekočinjajo in skladiščijo v pogojih, ki omogočajo, da vrednost HMF ne preseže 15 mg/kg medu. Priporočljivo je, da meda ne segrevate na temperaturo višjo od 40 °C in da ga skladiščite v hladnem, temnem prostoru.

Med ima mnoge pozitivne lastnosti, ki nam pomagajo krepiti imunski sistem, zelo uporaben pa je tudi za osebno nego, še posebej za nego las in kože zaradi svojih hranljivih učinkovin.

Uživajte pristen okusen slovenski med in izdelke iz njega!

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko