Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Lukova marmelada

Za 4 osebe:

• 1 kg Ptujskega lüka
• 3 žlice olivnega olja
• 0,25 žličke soli
• 2 ščepca sveže mletega popra
• 6 žlic drobnega rjavega sladkorja
• 200 ml rdečega vina
• 3 žlice balzamičnega kisa
• 3 žlice belega vinskega kisa

Lüke olupimo in razpolovimo, izrežemo koreninske nastavke in ga narežemo na tanke lističe. V večji ponvi segrejemo olje in nanj stresemo narezan lük, rahlo posolimo in popopramo. Lük na srednji temperaturi pražimo približno 30 minut oziroma toliko časa, da se zmehča. Lük
zalijemo z vinom in kisom ter pustimo, da zavre. Znižamo temperaturo, dodamo sladkor in počasi kuhamo 30 do 40 minut oziroma toliko časa, da večina tekočine povre.

Marmelado nadevamo v kozarce in jih tesno zapremo. Ohlajene kozarce shranimo v temen in hladen prostor, kjer naj stojijo vsaj en mesec pred uporabo.

 

Program je financiran s prispevkom Evropske unije.

Vsebina te promocijske objave predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje ta objava.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko