Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Juha s Ptujskim lükom

Za 4 osebe:

• 4 velike Ptujske lüke
• 110 g masla
• 9 dl piščančje osnove ali zelenjavne osnove
• 0,75 dl belega vinskega kisa
• približno 1,5 dl suhega belega vina
• 2 žlici drobno nastrganega parmezana
• sol
• beli poper v zrnu

Ptujski lük olupimo in narežemo na čim tanjše lističe. V loncu razpustimo maslo in nanj stresemo narezano čebulo, jo začinimo s soljo, pokrijemo in zelo počasi kuhamo približno 60 minut, da se spremeni v kašo. Nato na štedilnik pristavimo piščančjo osnovo (ali zelenjavno),
zavremo in pustimo na toplem. Čebulno kašo zalijemo s kisom, zvišamo temperaturo in ukuhamo kis. Čebulo zalijemo z belim vinom, ki ga na pol ukuhamo, nato pa jo zalijemo z vročo piščančjo osnovo, začinimo z drobno strtim poprom, zavremo in kuhamo 30 minut.

Vročo juho pretlačimo skozi gosto cedilo in v čistem loncu zalijemo s smetano.

H kremni juhi lahko ponudimo opečene kruhove kocke.

 

 

Program je financiran s prispevkom Evropske unije.

Vsebina te promocijske objave predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje ta objava.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko