Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Gratinirani šparglji

Za 4 osebe:

  • 1 kg špargljev
  • 80 g masla
  • sol
  • 8-10 rezin kuhane šunke ali pršuta
  • 150 g sira
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • češnjev paradižnik za dekoracijo

Olupimo spodnji del špargljev in jih zvežemo v sveženj ter damo kuhati v visok lonec za kuhanje, v katerega nalijemo vodo, dodamo sol in 20 g masla. Kuhamo 15 do 30 minut, odvisno od debeline in vrste špargljev. Kuhane šparglje odcedimo in jih nato v majhnih šopkih zavijemo v rezino šunke ali pršuta. Zložimo jih v pomaščen pekač ali v manjše glinene posodice ter prilijemo nekaj tekočine, v kateri so se kuhali. Posujemo z naribanim parmezanom in dodamo nekaj češnjevega paradižnika za okus in dekoracijo. Po površini razporedimo lističe masla ter vse skupaj zapečemo v pečici pri temperaturi 220 °C, pribižno 15 minut.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko